I posiłek |
II posiłek |
III posiłek |
Poniedziałek 18.09.2023 |
||
PIECZYWO PSZENNE, ŻYTNIE, MASŁO, SAŁATA, KABANOSY, ROLADA USTRZYCKA, OGÓREK SZKLARNIOWY, HERBATA OWOCOWA, MLEKO Z MIODEM ALERGENY:1,3,6,7 |
ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM, BISZKOPTY ALERGENY:1,3,6,7,9 |
GZIK PO POZNAŃSKU Z RZODKIEWKĄ I SZCZYPIORKIEM, ZIEMNIAKI, JABŁKO, SOK JABŁKO-MANGO (NATURALNY 80%JABŁKO, 20%MANGO) ALERGENY:1,3,6,7,9 |
Wtorek 19.09.2023 |
||
BUŁKA ŻYTNIA, MASŁO, SAŁATA, SAŁATKA ŚLEDZIOWA, SZYNKA KONSERWOWA, KOLOROWA PAPRYKA, HERBATA ZIOŁOWA, KAWA INKA NA MLEKU ALERGENY:1,3,4,6,7 |
KREM Z ZIELONEGO GROSZKU Z GRZANKAMI – WYRÓB WŁASNY, SEREK WANILIOWY ALERGENY:1,3,6,7,9 |
KOTLET SCHABOWY, ZIEMNIAKI, WARZYWA GOTOWANE NA PARZE, KOMPOT ALERGENY:1,3,6,7,9 |
Środa 20.09.2023 |
||
PIECZYWO PSZENNE, ŻYTNIE, MASŁO, SAŁATA, SALAMI BUMERANG, SER BIAŁY ZIOŁOWY, OGÓREK KISZONY, HERBATA OWOCOWA, KAKAO ALERGENY:1,3,6,7 |
ZUPA ŻUREK Z JAJKIEM, MUS OWOCOWY ALERGENY:1,3,6,7,9, |
ŁAZANKI Z MIĘSEM MIELONYM I KAPUSTĄ KISZONĄ, HERBATA Z CYTRYNĄ ALERGENY:1,3,6,7,9 |
Czwartek 21.09.2023 |
||
BUŁKA GRAHAMKA, PSZENNA, MIÓD LIPOWY, ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI OWSIANYMI, HERBATA Z CYTRYNĄ ALERGENY:1,3,6,7 |
ZUPA OWOCOWA – WIŚNIOWA Z MAKARONEM, WAFLE ZBOŻOWE ALERGENY:1,3,6,7,9 |
GULASZ DROBIOWY PO STAROPOLSKU, KASZA BULGUR, MARCHEWKA DO CHRUPANIA, SOK JABŁKO-ANANAS (NATURALNY 86%JABŁKO, 14%ANANAS) ALERGENY:1,3,6,7,9 |
Piątek 22.09.2023 |
||
PIECZYWO PSZENNE, ŻYTNIE, MASŁO, SAŁATA, SZYNKA DĘBOWA, SEREK NATURALNY Z RZODKIEWKĄ, OGÓREK SZKLARNIOWY, HERBATA OWOCOWA ALERGENY:1,3,4,6,7 |
GROCHÓWKA GOTOWANA NA KIEŁBASCE, BANAN ALERGENY:1,3,6,7,9 |
RYŻ PARABOLICZNY GOTOWANY NA MLEKU Z MUSEM JABŁKOWYM I CYNAMONEM, KOMPOT ALERGENY:1,3,6,7,9 |
* Do dyspozycji dzieci jest woda źródlana bez ograniczeń
* Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian jadłospisu
ALERGENY: 1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut).2. Skorupiaki i produkty pochodne.3.Jaja i produkty pochodne.4.Ryby i produkty pochodne.5.Orzeszki ziemne arachidowe i produkty pochodne.6.Soja i produkty pochodne.7.Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).8.Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia).9.Seler i produkty pochodne.10.Gorczyca i produkty pochodne.11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.12.Dwutlenek siarki.13.Łubin.14.Mięczaki.
ZEBRANIE INFORMACYJNO - ORGANIZACYJNE
I grupa - 08.09. godz. 17:00
II grupa - 07.09. godz. 17:00
III grupa - 11.09. godz. 17:00
IV grupa - 07.09. godz. 17:00
V grupa - 07.09. godz. 17:00
Serdecznie zapraszamy wyłącznie Rodziców.