Mecenas Polskiej Ekologii
Menu

Menu

 JADŁOSPIS*

 

I posiłek

II posiłek

III posiłek

Poniedziałek     18.02.2019               

PIECZYWO MIESZANE, MASŁO, SAŁATA,  POMIDOR, OGÓREK, SALAMI SZLACHECKIE, SER ŻÓŁTY, HERBATA  MIĘTOWA,   KAWA INKA                  ALERGENY :   1, 3,6,7           

ZUPA POMIDOROWA Z  RYŻEM, SEREK WIEJSKI Z MUSEM MALINOWYM  ALERGENY: 1,3,7,9

PYZY DROŻDZOWE Z SOSEM MYŚLIWSKIM, WARZYWA NA PARZE, SOK JABŁKOWY                       ALERGENY:1,3,6,7,9

Wtorek           19.02.2019

BUŁKA RAZOWA, MASŁO, SAŁATA , POMIDOR, OGÓREK KISZONY, SEREK KANAPKOWY, SZYNKA WIEPRZOWA, HERBATA RUMIANKOWA,  KAKAO  ALERGENY : 1,6,7   

SPAGHETTI BOLOŃSKIE Z MAKARONEM, KALAFIOR ROMANESCO, WODA Z CYTRYNĄ                                     ALERGENY:1,3,6,7,9

KREM Z BATATÓW Z GROSZKIEM PTYSIOWYM, CIASTKO MAŚLANE, JOGURT PITNY                                           ALERGENY:1,3,7,9

Środa           20.02.2019

PIECZYWO MIESZANE, MASŁO, SAŁATA, HOT DOG Z PARÓWKA Z SZYNKI, KETCHUP, POMIDOR KOKTAJLOWY, PAPRYKA, SER ŻÓŁTY, HERBATA MALINOWA Z CYTRYNĄ,  KAWA INKA                                               ALERGENY : 1,6,7                                           

ZUPA Z FASOLI SZPARAGOWEJ , BUDYŃ Z OWOCAMI LEŚNYMI                            ALERGENY: 1, 3,7,9

KOTLET SCHABOWY , PUREE ZIEMNIACZANE Z KOPERKIEM,  SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z SOSEM VINEGRE, KOMPOT OWOCOWY   ALERGENY:1,3,6,7,9

Czwartek      21.02.2019                                                                  

BUŁKA RAZOWA, MASŁO, ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI KUKURYDZIANYMI I MIODOWYMI, KONFITURA Z DZIKIEJ RÓŻY  HERBATA Z CYTRYNĄ I MIODEM, JABŁKO ALERGRNY: 1,6,7  

ROSÓŁ , SZARLOTKA  NA KRUCHYM CIEŚCIE ( WYRÓB WŁASNY)        ALERGENY: 1,3,7,8,9

POTRAWKA Z KURCZAKA Z RYŻEM, MARCHEWKA-TALARKI, SOK OWOCOWO-WARZYWNY                                       ALERGENY: 1,3,6,7,9

  

Piątek         22.02.2019            

PIECZYWO MIESZANE, MASŁO, SAŁATA, SAŁATKA  JARZYNOWA, POMIDOR, OGÓREK,  SZYNKA GOTOWANA HERBATA MELISA Z POMARAŃCZĄ, KAKAO.  ALERGENY :1,3,6,7        

ZUPA GROCHOWA NA BOCZKU, ZESTAW OWOCÓW                                    ALERGENY:1,3,7,9      

ŚLEDŹ W  ŚMIETANIE Z JABŁKIEM, ZIEMNIAKI, OGÓREK KISZONY, HERBATA MIĘTOWA                                                ALERGENY: 1,3,4,7,9

 

* Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian jadłospisu

 ALERGENY: 1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut).2. Skorupiaki i produkty pochodne.3.Jaja i produkty pochodne.4.Ryby i produkty pochodne.5.Orzeszki ziemne arachidowe i produkty pochodne.6.Soja i produkty pochodne.7.Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).8.Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy           pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia).9.Seler i produkty pochodne.10.Gorczyca i produkty pochodne.11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.12.Dwutlenek siarki.13.Łubin.14.Mięczaki.