Mecenas Polskiej Ekologii
Menu

Menu

 JADŁOSPIS*

 

I posiłek

II posiłek

III posiłek

Poniedziałek     17.12.2018               

PIECZYWO MIESZANE, MASŁO, SAŁATA, HUMUS Z ZIELONEGO GROSZKU, SZYNKA SMYKA, POMIDOR, OGÓREK, HERBATA Z DZIKIEJ RÓŻY,  KAKAO.                                       (w posiłku występują: śladowe ilości orzeszków włoskich, arachidowych, gluten, białka mleka krowiego, wieprzowina)

ZUPA KALAFIOROWA, BUDYŃ ŚMIETANKOWY  Z MUSEM TRUSKAWKOWYM                                               (w posiłku występują, seler, gluten, białka mleka krowiego )

 

SZTUKA MIĘSA W SOSIE PIECZARKOWYM Z RYŻEM, WARZYWA NA PARZE, KOMPOT OWOCOWY                                                              (w posiłku występują: białka jaj, glutem, białka mleka krowiego)

 

Wtorek           18.12.2018                           WIGILIA

BUŁKA RAZOWA, MASŁO, SAŁATA, SEREK ŚMIETANKOWY ZE SZCZYPIORKIEM , POMIDOR, OGÓREK , PLĘDWICA Z  INDYKA, HERBATA ZIELONA, KAWA INKA  (w posiłku występują: białka mleka krowiego, gluten, wieprzowina, białka jaj)                           

BARSZCZ Z PALUSZKAMI Z CIASTA FRANCUSKIEGO, MAKIEŁKI Z MAKARONEM, PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI , PIEROGI Z SEREM, DORSZ PIECZONY,  KAPUSTA Z PIECZARKAMI, ZIEMNIAKI, KOMPOT Z SUSZU                         (w posiłku występują: seler, gluten ,białka jaja krowiego ,śladowe ilości orzeszków)                        

 ZESTAW OWOCÓW ,PIERNIKI , MAKOWIEC, KRAJANKA PIERNIKOWA WODA Z CYTRYNĄ                                                                  (w posiłku występują: gluten, białka jaj, wieprzowina)

Środa          19.12.2018

PIECZYWO MIESZANE, MASŁO, SAŁATA, PASZTET WIEPRZOWY, POMIDOR, OGÓREK, SER ŻÓŁTY, HERBATA MIĘTOWA,  KAKAO.                                                                (w posiłku występują: śladowe ilości orzeszków włoskich, arachidowych, gluten, białka mleka krowiego, soja białka ryb, białka jaj)                                                

ZUPA ZIEMNIACZANA , JOGURT NATURALNY Z MUSEM OWOCOWYM           (OWOCE LEŚNE).                                              (w posiłku występują: seler, gluten, białka mleka krowiego)                                                 

CZĄSTKI KURCZAKA W SEZAMIE I SOSIE WARZYWNYM, KASZA JĘCZMIENNA, MIESZANKA CATERINGOWA NA PARZE, SOK PORZECZKOWY                                          (w posiłku występują: gluten, białka jaj, wieprzowina)

  

Czwartek      20.12.2018                                                                  

BUŁKA RAZOWA, MASŁO, ZUPA MLECZNA  Z  PŁATKAMI OWSIANYMI, BUŁKA Z POWIDŁAMI ŚLIWKOWYMI, JABŁKO,HERBATA Z CYTRYNĄ I MIODEM.     (w posiłku występują: gluten, białka mleka krowiego, białka jaj)

KREM Z PORÓW Z GRZANKAMI, KISIEL POMARAŃCZOWY, SŁONECZNIK ŁUSKANY                                                            (w posiłku występują: gluten, seler, białka jaj, białka mleka krowiego)

SPAGHETTI BOLOŃSKIE Z MAKARONEM KALAFIOR ROMANESCO,  KOMPOT OWOCOWY                                                          (w posiłku występują, białka mleka krowiego ,gluten, wieprzowina)                                            

Piątek         21.12.2018              

PIECZYWO MIESZANE, MASŁO, SAŁATA, PASTA JAJECZNA ZE SZCZYPIORKIEM, POMIDOR, OGÓREK , SEREK ŚMIETANKOWY Z RZODKIEWKĄ , HERBATA MELISA,  KAWA INKA.                                      (w posiłku występują: śladowe ilości orzeszków włoskich, arachidowych, gluten białka mleka krowiego, białka jaj, wieprzowina, seler)          

ROSOLNIK, ZESTAW OWOCÓW                   (w posiłku występują: gluten, seler, białka mleka krowiego,)         

GZIK Z ZIEMNIAKAMI, MARCHEWKA PARYSKA, HERBATA MALINOWA                 (w posiłku występują: gluten, białka jaja krowiego, seler)

 

* Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian jadłospisu